Eye of the Tiger in Nepal

 

15-daagse fotoreis "Eye of the Tiger"
Fotoreis naar ongerept Bardia National Park en kleurrijk Kathmandu in NepalVertrekdata: ieder jaar in maart in oktober

 

Fotografeer tijgers, neushoorns, olifanten, apen, herten, krokodillen en tientallen vogelsoorten in het nog vrijwel onontdekte en ongerepte natuurparadijs Bardia National Park

Laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu. Raak geïnspireerd door de overal aanwezige Boeddhistische en Hindoeïstische monumenten in  de eeuwenoude koningssteden van de Kathmanduvallei met de witte Himalayatoppen op de achtergrond.

Reisbeschrijving

De 15-daagse reis “Eye of the Tiger” omvat, naast de nog beschikbare tijd op de transferdagen, zeven volle dagen Bardia en twee volle dagen Kathmandu. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan er, naast lokale Engelssprekende gidsen, een of twee Nederlandse reisbegeleiders/fotografen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8 personen.

Alhoewel de opzet van de fotoreis niet is bedoeld als fotografieworkshop, is er zeker ruimte voor het behandelen van specifieke technieken of b.v. avond/nachtfotografie. De reisbegeleiders, zelf ook fotograaf, zijn altijd bereid om hun kennis te delen of hulp te bieden. Indien u moeite heeft met het dragen van het gewicht van uw fotoapparatuur, dan is het bij wandelsafari’s in Bardia mogelijk om daarvoor een drager/assistent in te huren.

Dagprogramma

Dag 1:  Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2:  Transfer van de luchthaven naar het hotel
Dag 3:  Sightseeing Kathmandu
Dag 4:  Vlucht van Kathmandu naar Bardia NP, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5:  Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 6:  Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 7:  Jeepsafari – specifiek op zoek naar neushoorns
Dag 8:  Bootsafari – over de rivier op zoek naar tijgers, neushoorns, krokodillen, herten, apen en vogels
Dag 9:  Jeepsafari – specifiek op zoek naar vogels
Dag 10: Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 11: Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 12: Vlucht van Bardia NP naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 13: Sightseeing Kathmandu
Dag 14: Sightseeing Kathmandu en transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Prijs, inclusief/exclusief, garanties

De prijs voor de “Eye of the Tiger” fotoreis wordt nader bepaald. 

Inbegrepen in de prijs zijn de vluchten in Nepal, transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal, entree van Bardia NP, safari’s en gidsen, overnachtingen in Kathmandu (hotel) op basis van logies en ontbijt en de overnachtingen in Bardia (lodge) op basis van volpension, Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen zijn reserveringskosten € 20,-, bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50, vlucht NL - Kathmandu vv, toeslag éénpersoonskamer, visum voor Nepal, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.

Maatwerk 

Ook deze reis naar Bardia is als maatwerk aan te passen naar jouw wensen, ideeën en tijd. Neem gerust contact op en we maken een op jou toegesneden programma.

Reviews na aanleiding van eerdere uitgevoerde Eye of the Tiger trips:

"Samengevat vond ik de reis: verrassend qua natuur, avontuurlijk, goede gidsen en inspelen op de klantwens. Met andere woorden flexibel met betrekking tot het spotten van dieren. Want de dieren laten zich niet door ons leiden ondanks dat wij dit graag soms anders zien."

"Mooie en goed verzorgde reis naar Nepal met voldoende afwisseling in natuur en cultuur. Genieten!"

"Andere cultuur, andere natuur. Een avontuur, zoals een avontuur moet zijn."

"Prima "ontzorgd" waardoor het genieten volledig tot zijn recht kon komen. Dit dan ook maximaal gedaan. Verder kijk ik er met zeer veel plezier en indruk op terug, want "indruk"..... dat heeft het zeker gemaakt!"