Wildlife Fotografie

 

Wat zou jij graag voor je lens willen hebben? Een tijger die een riviertje oversteekt, een huppelende neushoorn baby of een kudde herten in het licht van de ondergaande zon? Wellicht gaat je voorkeur uit naar een hele bijzondere vogel die jij nog op je ‘wish list’ hebt staan. Wat het ook is, we gaan in Bardia National Park op zoek, en doen er alles aan om ze te vinden. Dankzij de ervaring en de kennis van de lokale gidsen, is de kans heel groot dat we ze spotten. Maar daar blijft het niet bij, onderweg zullen we aangenaam verrast worden met een grote diversiteit aan wild.

In Bardia National Park gaan we met een kleine safari auto de jungle in. We zullen regelmatig de auto laten staan, om lopend door de jungle naar een beschut uitzicht punt te gaan. Daar zijn wij alleen en kunnen we opgaan in de natuur. Het avontuur krijgt zo een totaal andere dimensie, omdat je nu echt oog in oog komt te staan met neushoorns, tijgers en alle andere dieren in deze jungle. Je kunt ze zien en fotograferen in hun natuurlijke omgeving. Het is geen standaard safari waar ze een weggetje oversteken of je een verstorend beeld hebt met een andere safari auto op de achtergrond.

Naast Bardia National Park, kun je ook Wildlife spotten en fotograferen in de bergen. Wildlife fotografie in de bergen van Nepal en Ladakh, India, is een avontuur op zich. In de uitgestrekte en ruige Himalaya zijn dieren veel lastiger te spotten en vergt het vaak een langere, avontuurlijke trip, lopend door de bergen naar onze bestemming. Onderweg zullen we imponerende, prachtige landschappen kunnen fotograferen, lopen we over eeuwenoude paden en komen we door kleine mystieke dorpjes.

Ga met ons mee! Je wordt volledig ontzorgt, zodat jij je alleen hoeft bezig te houden met het doel van je reis: het spotten en fotograferen van Wildlife.

 

15-daagse fotoreis "Eye of the Tiger"
Fotoreis naar ongerept Bardia National Park en kleurrijk Kathmandu in Nepal


Gepland vertrek:
28 maart 2019: Reis is succesvol afgerond! Beeldmateriaal staat op Facebook!
26 oktober 2019
5 maart 2020

Fotografeer tijgers, neushoorns, olifanten, apen, herten, krokodillen en tientallen vogelsoorten in het nog vrijwel onontdekte en ongerepte natuurparadijs Bardia National Park

Laat u verwonderen door de mensen, kleuren en cultuur van fotogeniek Kathmandu. Raak geïnspireerd door de overal aanwezige Boeddhistische en Hindoeïstische monumenten in  de eeuwenoude koningssteden van de Kathmanduvallei met de witte Himalayatoppen op de achtergrond.

Reisbeschrijving

De 15-daagse reis “Eye of the Tiger” omvat, naast de nog beschikbare tijd op de transferdagen, zeven volle dagen Bardia en twee volle dagen Kathmandu. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan er, naast lokale Engelssprekende gidsen, een of twee Nederlandse reisbegeleiders/fotografen mee. Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8 personen.

Alhoewel de opzet van de fotoreis niet is bedoeld als fotografieworkshop, is er zeker ruimte voor het behandelen van specifieke technieken of b.v. avond/nachtfotografie. De reisbegeleiders, zelf ook fotograaf, zijn altijd bereid om hun kennis te delen of hulp te bieden. Indien u moeite heeft met het dragen van het gewicht van uw fotoapparatuur, dan is het bij wandelsafari’s in Bardia mogelijk om daarvoor een drager/assistent in te huren.

Dagprogramma

Dag 1:  Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Dag 2:  Transfer van de luchthaven naar het hotel
Dag 3:  Sightseeing Kathmandu
Dag 4:  Vlucht van Kathmandu naar Bardia NP, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 5:  Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 6:  Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 7:  Jeepsafari – specifiek op zoek naar neushoorns
Dag 8:  Bootsafari – over de rivier op zoek naar tijgers, neushoorns, krokodillen, herten, apen en vogels
Dag 9:  Jeepsafari – specifiek op zoek naar vogels
Dag 10: Jeepsafari – specifiek op zoek naar tijgers
Dag 11: Jeepsafari – op zoek naar tijgers, neushoorns, olifanten, herten, apen, pythons en vogels
Dag 12: Vlucht van Bardia NP naar Kathmandu, inclusief transfers van en naar hotels
Dag 13: Sightseeing Kathmandu
Dag 14: Sightseeing Kathmandu en transfer naar de luchthaven en vlucht van Kathmandu naar Amsterdam
Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Prijs, inclusief/exclusief, garanties

De prijs voor de “Eye of the Tiger” fotoreis is € 2975,00 per persoon, op basis van minimaal 4 deelnemers en twee personen op een kamer. 

Inbegrepen zijn de vluchten van en naar Nederland en in Nepal, transfers van en naar de hotels en luchthavens binnen Nepal, entree van Bardia NP, safari’s en gidsen, overnachtingen in Kathmandu (hotel) op basis van logies en ontbijt en de overnachtingen in Bardia (lodge) op basis van volpension, Nederlandse reisbegeleiding.

Niet inbegrepen zijn reserveringskosten € 20,-, bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50, toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, toeslag éénpersoonskamer, visum voor Nepal, het vervoer in Nederland van en naar Schiphol, lunches en diners tijdens verblijf in Kathmandu, alle drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, zoals souvenirs en fooien.

De reis wordt uitgevoerd door Lolkema Adventures in samenwerking met Ruud van der Bliek en met Nepalspecialist Snowleopard Adventures in Den Haag onder de condities van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Reviews na aanleiding van eerdere uitgevoerde Eye of the Tiger trips:

"Samengevat vond ik de reis: verrassend qua natuur, avontuurlijk, goede gidsen en inspelen op de klantwens. Met andere woorden flexibel met betrekking tot het spotten van dieren. Want de dieren laten zich niet door ons leiden ondanks dat wij dit graag soms anders zien."

"Mooie en goed verzorgde reis naar Nepal met voldoende afwisseling in natuur en cultuur. Genieten!"

"Andere cultuur, andere natuur. Een avontuur, zoals een avontuur moet zijn."

"Prima "ontzorgd" waardoor het genieten volledig tot zijn recht kon komen. Dit dan ook maximaal gedaan. Verder kijk ik er met zeer veel plezier en indruk op terug, want "indruk"..... dat heeft het zeker gemaakt!"

 

 

Wildlife expeditie "The elusive snow leopard"
Een expeditie naar Ladakh, India, om de sneeuwluipaard te spotten.

Gepland vertrek:
Februari 2020
Kijk hier voor meer informatie

 

Lees de review van de professionele wildlife en reis fotograaf Alberto Carrera. 

Lolkema Adventures Wildlife Photography Bardia National Park Alberto Carrera