Wildlife Fotografie

 

Lolkema Adventures Bengal Tiger

Wat zou jij graag voor je lens willen hebben? Een tijger die een riviertje oversteekt, een huppelende neushoorn baby of een olifant in het water in het licht van de ondergaande zon? Wellicht gaat je voorkeur uit naar een hele bijzondere vogel die jij nog op je ‘wish list’ hebt staan. Wat het ook is, we gaan op zoek, en doen er alles aan om ze te vinden. Dankzij de ervaring en de kennis van de lokale gidsen, is de kans heel groot dat we ze spotten. Maar daar blijft het niet bij, onderweg zullen we aangenaam verrast worden met een grote diversiteit aan wild.

Zuid-Afrika en Botswana, machtig mooie bestemmingen om heel veel wildlife te zien en te fotograferen! De Afrikaanse bush, droge gebieden en de Okavango delta zijn uniek en bieden niet alleen veel soorten wildlife en vogels, maar vaak ook in grote aantallen.

Centraal India, het land van Mowgli, waarbij je de grootste katachtige ter wereld, de tijger, in de ogen kunt kijken. Daarnaast is er een veelheid aan andere wildlife, als lippenberen, dholes (wilde honden) en gaurs (grootste rund ter wereld). In de bossen van centraal India zijn dieren en vogels te vinden die je alleen daar kunt vinden en zekere voor mensen die safari's in Afrika gedaan hebben, levert dit een groot aantal 'nieuwe' soorten op.

In Bardia National Park in Nepal aan we met een kleine safari auto de jungle in. We zullen regelmatig de auto laten staan, om lopend door de jungle naar een beschut uitzicht punt te gaan. Daar zijn wij alleen en kunnen we opgaan in de natuur. Het avontuur krijgt zo een totaal andere dimensie, omdat je nu echt oog in oog komt te staan met neushoorns, tijgers en alle andere dieren in deze jungle. Je kunt ze zien en fotograferen in hun natuurlijke omgeving. Het is geen standaard safari!

Wildlife fotografie in de bergen van India, is een avontuur op zich. In de uitgestrekte en ruige Himalaya zijn dieren veel lastiger te spotten en wordt het vaak een avontuurlijke trip, soms stukjes lopend door de bergen om unieke dieren te kunnen zien. Maar als je daardoor een sneeuwluipaard ziet, is dat het allemaal meer dan waard! Je behoort dan tot de paar mensen op deze wereld die een sneeuwluipaard in zijn eigen machtige bergwereld hebt mogen zien! Hoe gaaf is dat?

Heb je zelf een bestemming voor ogen, maar vindt je die niet op onze website, neem dan gerust contact op. Door onze ervaring en netwerk, hebben we op heel veel plaatsen op de wereld lokale contacten om die speciale reis voor jou te verzorgen.

Ga met ons mee! Je wordt volledig ontzorgt, zodat jij je alleen hoeft bezig te houden met het doel van je reis: het spotten en fotograferen van Wildlife.

 Wildlifereis "Tijgers in India"
Kom oog in oog te staan met de koning van het bos, de machtige tijger
Wildlifereis "Eye of the Tiger"
Reis naar ongerept Bardia National Park en kleurrijk Kathmandu in NepalVertrekdata: maart en oktoberFotoreis "Wild Africa"
Een speciaal voor de natuurfotograaf samengestelde reis naar het rijke dierenleven en de natuur van Zuid-Afrika.


Wildlife expeditie "The Elusive Snow Leopard"
Unieke reis om de sneeuwluipaard te spotten en te fotograferen in Spiti, noord India.Vertrekdata: maart 2024 en maart 2025

 

Lees de review van de professionele wildlife en reis fotograaf Alberto Carrera. 

Lolkema Adventures Wildlife Photography Bardia National Park Alberto Carrera