Bardia National Park in Nepal

Nepal is een prachtig, mystiek land met een ongelofelijke, indrukwekkende natuur. Van het laagland op zeeniveau tot en met de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. Een reis naar Nepal is er één van uitersten en altijd een avontuur. Lolkema Adventures biedt trekkings en expedities aan in de bergen, én in de nationale parken van Nepal op zoek naar Wildlife. 

Het Bardia National Park is het grootste Wildlife gebied in de Terai, het laagland van Nepal. In dit natuurgebied is de kans dat je Bengaalse tijgers ziet erg groot. Maar dat niet alleen, ook de Indische neushoornsIndische olifanten en pythons zijn in dit gebied te vinden.

Daarnaast ben je verzekerd van verschillende soorten herten zoals spotted deer, barking deer, sambar deer, swamp deer en het hog deer. Verlies vooral de boomtoppen niet uit het oog, want de kans dat je hier rhesus makaken en langur apen aantreft is groot. 

Meer geduld heb je nodig voor het spotten van luipaardenwilde hondenjakhalzen en diverse kleine katachtigen. Ze zijn er volop maar zijn uiteraard moeilijker te spotten. In het water zie je naast ‘gewone’ krokodillen ook de zeldzame gharials. Met een beetje geluk laten otters laten zich nu en dan ook zien.

De zeer zeldzame, en met uitsterven bedreigde zoetwater dolfijn zwemt in de Karnali rivier, maar is alleen met heel veel geluk te spotten en dan zie je waarschijnlijk alleen nog maar zijn rugvin.

Voor de vogelaar is het een waar paradijs! Ruim 400 soorten vogels zijn er te vinden, waaronder bijzondere en zeldzame soorten zoals de bruine visuil en de dubbelhoornige neushoornvogel.

Onder begeleiding van lokale gidsen worden sporen van dieren bekeken. Luister naar de geluiden van de natuur, naar het roepen van vogels, apen en herten. Met de ervaring en kennis van de gids, wordt de zoektocht voortgezet, zodat de kans dat we de dieren en vogels zien erg groot is!

Lees het verhaal ‘over tijgers en zo….’

Een Wildlife avontuur in Bardia National Park is uitstekend te combineren met een trekking in de bergen. Niet alleen voor de landschappen, maar ook voor de in de bergen levende Wildlife is zo'n trekking heel bijzonder!

De review van Alberto Carrera.