Wildlife expeditie "The elusive snow leopard"

Het misschien wel meest ultieme wildlife avontuur? In februari 2020 gaan we op zoek naar de sneeuwluipaard!!

Droom jij ook van het zien van een sneeuwluipaard? Het zeldzame, mensschuwe dier, met die mooie geschakeerde vacht en de dikke lange staart. Ongelofelijk dat ze in zo’n ruige wereld kunnen leven, en dat op díe hoogte!

Lolkema Adventures Snow Leopard

De Engelstaligen hebben het dan over "the elusive snow leopard".
Om deze katachtige te kunnen spotten, vergt het een vermoeiende, maar o, zo gave trip naar afgelegen, hooggelegen gebieden. Met de grillen van de natuur rekening houdend, zal het ongetwijfeld door de elementen anders lopen dan vooraf gepland.

De zoektocht zelf, de hoogte, het weer en onverwachte wendingen ingegeven door de ruige natuur, het al dan niet zien van een sneeuwluipaard, zijn allemaal elementen die zo'n tocht tot een GROOT avontuur maken!

Als jij het avontuur aandurft om hoog de bergen in te gaan en deins je niet terug voor wat kou? Heb je geduld genoeg om misschien wel lange tijd op één plek te moeten wachten waarbij er misschien niets gebeurd? Heb je er veel voor over, om een sneeuwluipaard een keer in het echt te zien: neem contact op met Lolkema Advertures. Wij gaan dit avontuur graag met jou aan in februari 2020!!

Door onze contacten met lokale experts die weten hoe je een sneeuwluipaard kunt spotten, kunnen we zo'n 'expeditie' aanbieden. We hebben zowel in Nepal als in India (Ladakh) onze lokale partners waarmee zo'n expeditie opgezet wordt en de kans op het zien van een sneeuwluipaard heel reëel is. Onze Indiase partner heeft in februari 2018 twee en in februari 2019 één expeditie in Ladakh georganiseerd en alledrie de expedities hebben sneeuwluipaarden gezien!! In één geval zelfs een sneeuwluipaard met jongen!!

Naast de sneeuwluipaard hopen we ook lynx, tibetaanse wolf, urial, ibex, blauwschaap, vos en nog meer dieren te spotten. 

Februari 2021. 


Lees hier de review van de wildlife en reis fotograaf Alberto Carrera. Deze review gaat niet over het zien van een sneeuwluipaard, maar wel over tijgers, neushoorns en meer wildlife.