Wildlife expeditie "The elusive snow leopard"

Het misschien wel meest ultieme wildlife avontuur?

In 2020 én 2023 hebben we succesvolle reizen georganiseerd, met meerdere sightings van de sneeuwluipaard! Zelfs een aantal keer sightings met jongen!

Lolkema Adventures snow leopardDroom jij ook van het zien van een sneeuwluipaard? Het zeldzame, mensschuwe dier, met die mooie geschakeerde vacht en de dikke lange staart. Ongelofelijk dat ze in zo’n ruige wereld kunnen leven, en dat op díe hoogte!

De Engelstaligen hebben het dan over "the elusive snow leopard".
Om deze katachtige te kunnen spotten, vergt het een soms wat vermoeiende, maar o, zo gave trip naar afgelegen, hooggelegen gebieden. Met de grillen van de natuur rekening houdend, kan zo'n reis door de elementen anders lopen dan vooraf gepland.

De zoektocht zelf, de hoogte, het weer en onverwachte wendingen ingegeven door de ruige natuur, het al dan niet zien van een sneeuwluipaard, zijn allemaal elementen die zo'n reis tot een GROOT avontuur maken!

Als jij het avontuur aandurft om hoog de bergen in te gaan en deins je niet terug voor wat kou? Heb je geduld genoeg om misschien wel lange tijd op één plek te moeten wachten waarbij er misschien (schijnbaar) niets gebeurt? Heb je er wat voor over, om een sneeuwluipaard een keer in het echt te zien: wij gaan dit avontuur graag met jou aan!!

Door onze contacten met lokale experts die weten hoe je een sneeuwluipaard kunt spotten, kunnen we zo'n 'expeditie' aanbieden. We hebben in India onze lokale partners waarmee zo'n expeditie opgezet wordt en de kans op het zien van een sneeuwluipaard heel reëel is. Samen met onze Indiase partner zijn er de laatste jaren diverse expedities in Ladakh en Spitit georganiseerd en alle expedities hebben sneeuwluipaarden gezien! 

Naast de sneeuwluipaard zijn ook lynx, tibetaanse wolf, urial, ibex, blauwschaap, rode vos, diverse vogels en nog meer te spotten. 

De volgende sneeuwluipaard expeditie naar Spiti, noord India, staat gepland met vertrek op 18 maart 2024. 
Voor deze exclusieve 14-daagse reis zijn maar 6 plaatsen beschikbaar!

Lolkema Adventures snow leopardDagprogramma

Dag 1:  Vlucht Amsterdam naar Delhi
Dag 2:  Vlucht Delhi naar Chandigarh, overnachting in Chandigarh
Dag 3:  Transfer Chandigarh naar Rampur, overnachting in Rampur. Prachtige rit door heuvelland en dorpjes.
Dag 4:  Transfer Rampur naar Kaza, Spiti Valley. Prachtige rit door machtige bergen met de meest bijzondere views. Overnachting in homestay.
Dag 5:  Van Kaza naar Kibber, rijdend door sneeuwluipaard-terrein! Overnachting in homestay, waar we de komende dagen verblijven.
Dag 6 t/m 10: Op zoek naar de Himalayan Ghost, de sneeuwluipaard! We beginnen de dagen vroeg in de ochtend. Alles rondom Kibber is het territorium van de sneeuwluipaard. In dit gebied heb je grote kans om ander wildlife te spotten, zoals Blauwschaap, Ibex, Rode Vos, Golden Eagle, Himalayan Vulture, Lammergier en verschillende andere vogelsoorten. Tijdens deze dagen wordt de warme lunch gebracht in het veld, daar waar we op dat moment zijn.
Dag 11: Transfer Kibber naar Rampur, overnachting in Rampur.
Dag 12: Transfer Rampur naar Chandigarh. Avondvlucht naar Delhi.
Dag 13: Vlucht Delhi naar Amsterdam
Dag 14: Aankomst Amsterdam
Exact aantal dagen is afhankelijk van vluchttijden Amsterdam-Delhi en Delhi-Amsterdam.

Vertrekdata

18 maart 2024 (Vol!)
maart 2025

Maatwerk uitbreiding tijgers

Deze reis leent zich uitstekend voor een uitbreiding om tijgers en ander wildlife te gaan zien en fotograferen in centraal India. Een geweldige combinatie van totaal verschillende landschappen en daardoor sightings van ander wildlife, waaronder de koning van het bos, de tijger!