Wildlife expeditie "The elusive snow leopard"

Het misschien wel meest ultieme wildlife avontuur?
In februari 2020 hebben we een succesvolle reis georganiseerd, met 6 sightings van de sneeuwluipaard!!

Droom jij ook van het zien van een sneeuwluipaard? Het zeldzame, mensschuwe dier, met die mooie geschakeerde vacht en de dikke lange staart. Ongelofelijk dat ze in zo’n ruige wereld kunnen leven, en dat op díe hoogte!

Lolkema Adventures Snow Leopard

De Engelstaligen hebben het dan over "the elusive snow leopard".
Om deze katachtige te kunnen spotten, vergt het een vermoeiende, maar o, zo gave trip naar afgelegen, hooggelegen gebieden. Met de grillen van de natuur rekening houdend, zal het ongetwijfeld door de elementen anders lopen dan vooraf gepland.

De zoektocht zelf, de hoogte, het weer en onverwachte wendingen ingegeven door de ruige natuur, het al dan niet zien van een sneeuwluipaard, zijn allemaal elementen die zo'n tocht tot een GROOT avontuur maken!

Als jij het avontuur aandurft om hoog de bergen in te gaan en deins je niet terug voor wat kou? Heb je geduld genoeg om misschien wel lange tijd op één plek te moeten wachten waarbij er misschien niets gebeurd? Heb je er veel voor over, om een sneeuwluipaard een keer in het echt te zien: neem contact op met Lolkema Advertures. Wij gaan dit avontuur graag met jou aan!!

Door onze contacten met lokale experts die weten hoe je een sneeuwluipaard kunt spotten, kunnen we zo'n 'expeditie' aanbieden. We hebben zowel in Nepal als in India (Ladakh) onze lokale partners waarmee zo'n expeditie opgezet wordt en de kans op het zien van een sneeuwluipaard heel reëel is. Samen met onze Indiase partner zijn er de laatste jaren diverse expedities in Ladakh georganiseerd en alle expedities hebben sneeuwluipaarden gezien!! Zelfs sneeuwluipaarden met jongen!!

Naast de sneeuwluipaard zijn ook lynx, tibetaanse wolf, urial, ibex, blauwschaap, vos, diverse vogels en nog meer te spotten. 

De volgende sneeuwluipaard expeditie staat gepland voor februari 2023. 


Lees hier de review van de wildlife en reis fotograaf Alberto Carrera. Deze review gaat niet over het zien van een sneeuwluipaard, maar wel over tijgers, neushoorns en meer wildlife.